Jídelníček

Jídelní lístek   1. 06.-5.06. 2020

Pitný režim – každý den – ovocný čaj nebo voda

 

Pondělí Chléb, sardinková pomazánka, mléko (1A+B,4,7)
Ovocná mísa, pomerančový se zázvorem
Bramborová polévka (,9)
Pečené kuře na způsob bažanta, špecle, hlávkový salát mix, ochucená voda (1A)
Chlupatý rohlík, okurka, čaj (1A+B,6,7)
Úterý Cereální chlebánek, avokádová pomazánka, bílá káva (1A+B,6,7)
Ovocná mísa, ovocný čaj
Indická polévka z červené čočky (1A,9)
Vepřová pečeně na kmíně, brambory, karamelizované mrkvičky, vitamínový nápoj (1A,7)
Chleba s máslem, šunka, sherry rajče , čaj (1A+B,6,7)
Středa   Lámankový chléb, liptovská pomazánka, kakao (1A+C,6,7)
Ovocná mísa, mátový čaj
Zeleninová polévka se sýrovým kapáním (1A,7,9)
Hovězí svíčková na smetaně, houskový knedlík, ochucená voda (1A,3,7)
Houska, nivová pomazánka, žlutá paprika, čaj (1A,6,7)
Čtvrtek Makový šáteček, bílá káva (1A,6,7)
Ovocná mísa, ovocný čaj
Brokolicová polévka (1A,7)
Rybí karbanátky, bramborová kaše, ledový salát s ředkvičkami a mrkví, vitamínový nápoj (1A,4,7)
Obložená veka ( lučina, okurka, kápie, vejce, čaj (1A+C,3,6,7)
Pátek Chléb, pomazánka tutti – frutti, mléko (1A+B,7)
Ovocná mísa, šípkový čaj
Vločková polévka (1A+D,7)
Rizoto s vepřovým masem, kuskusem, zeleninou, okurka, ochucená voda (1A,7)

Ku-ku chlebík, sýr Kirri, ourka, čaj (1A+B+C,6,7)

Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena

     Seznam alergenů:

  1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: A – pšenice, B-žito, C-ječmen, D -špalda, E-celozrnná, oves, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
  8. Skořápkové plody
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich